Wavemaker: van duurzaamheidsmanager naar duurzaamheidsleider!

Een intensieve 1 op 1 trainingsdag waarin we een concreet en een haalbaar plan maken waarmee jij doorbraken kunt maken in je duurzaamheidsprogramma in je organisatie.

Voor duurzaamheidsmanagers zijn één of meer, of misschien wel alle van de volgende zaken herkenbaar:

Je duurzaamheidsprogramma is een bundeling van veel projecten. Je werkt hard aan duurzaamheid in de bedrijfsvoering, aan innovaties, aan samenwerkingen op brancheniveau en met ketenpartners, aan technische projecten, aan communicatieprojecten enzovoorts. Alles bij elkaar heb je de verantwoordelijkheid voor een behoorlijk complex en omvangrijk programma. Voor je het weet, voel je je als een circusartiest die heel veel bordjes draaiende moet houden. En als ze vallen is het jouw schuld.

Je duurzaamheidsprogramma staat of valt bij de positie die jij in het bedrijf inneemt. Jij hebt je eigen visie op duurzaamheid, er is een bedrijfsvisie en ook de directie houdt er een mening op na. Maar de basis hieronder is te wankel om je als stevige leider in je organisatie te positioneren, terwijl juist dat precies is wat je nodig hebt om je programma tot een succes te maken.

Als duurzaamheidsmanager loop je vaak ook nog eens tegen weerstand, onbegrip, onkunde of zelfs cynisme aan. Natuurlijk zijn de mensen in je organisatie vóór duurzaamheid, maar je merkt dat duurzaam denken in de praktijk iets heel anders is dan duurzaam doen.

Duurzaamheid is organisatie-overstijgend en je bent in een lastige dynamiek met keten- en netwerkpartners beland. Voor jouw resultaten ben je afhankelijk van de attitude en performance van bedrijven en organisaties in de keten. En je hebt ook gemerkt dat je nog grotere doorbraken op gebied van duurzaamheid kunt bereiken als je samen optrekt met partners. Echter de praktijk van deze samenwerking is weerbarstig. Collegiaal samenwerken met de concurrent? Leveranciers dwingen of verleiden? Allemaal zaken waar je mee te maken hebt.

Binnen je organisatie is nog weleens verwarring over dat duurzaamheid is iets anders is dan aan een goed doel meedoen. Anderen willen snel scoren met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, jij wilt echter greenwashing voorkomen. Je wilt dit onderwerp wel goed aanpakken en de juiste plaats geven binnen je totale programma, maar er is zoveel inhoudelijk aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is voor jullie organisatie het ideale MBO project  of programma die het duurzaamheidsprogramma compleet maakt?

Het is lastig om duurzaamheid een duurzaam karakter te laten krijgen. Tijdens projecten wordt het wel goed opgepakt, maar daarna zakt het weer weg. Hoe zorg je dat de duurzaamheidsmotor blijft draaien en hoe zorg je dat het ook leuk blijft?

Je wilt dat duurzaamheid een structureel onderdeel wordt van het denken en handelen in jouw organisatie en je wilt alle barrières die dit beletten wegruimen.
Je wilt een marsroute die ervoor zorgt dat je programma naar een hoger plan gaat!
Jij wilt de spil zijn van duurzame verandering in je organisatie: de Wavemaker!

Mijn naam is Else Boutkan. Ik werk al 10 jaar aan complexe duurzaamheidsprojecten en programma’s. Ik heb gezien en zelf aan de lijve meegemaakt dat duurzaamheid vaak beperkt blijft tot een serie (op zich) goede projecten, maar dat het moeilijk is om het geheel naar een hoger plan te tillen. Goede projecten, een goede visie , de juiste sponsors en mensen in beweging krijgen en hun rol laten oppakken in jouw programma zijn dé voorwaarden voor duurzame verankering van duurzaamheid in jouw organisatie.

Ik leerde van experts, guru’s over veranderen, empoweren en inzet van passie binnen duurzaamheidsprojecten. Dit heb ik gecombineerd en rijkelijk aangevuld met mijn eigen ruime ervaring. Het resultaat deel ik graag met je tijdens de Summertime Wavemaker 1 op 1 trainingsdag.

Wat levert de Wavemaker trainingsdag jou op? Afhankelijk van jouw specifieke wensen en knelpunten die je vooraf tijdens de intake hebt opgegeven kun je rekenen op de volgende deliverables:

Je hebt een stevig inzicht in je eigen ‘duurzaamheidsfundament’: je persoonlijke visie op duurzaamheid. En je weet hoe je deze visie gebruikt als basis voor je duurzaamheidsleiderschap.

Je hebt een organisatie-visie op duurzaamheid ge(her)formuleerd die jouw inspanningen en de projecten die lopen of die je wilt gaan opzetten 1 op 1 ondersteund.

Je weet hoe je sponsors in de organisatie zo gericht mogelijk kunt inzetten zodat jij meer meters kunt maken.

Je weet welke inspanningen goed inzetbaar zijn om de  gehele organisatie mee te krijgen in duurzaamheid.

Je kent methoden om om te gaan met weerstand tegen duurzaamheid.

Je weet hoe je je kunt positioneren in organisatie-overstijgende projecten, zoals ketensamenwerking en projecten op brancheniveau.

Je krijgt concrete adviezen over wat goede  inhoud en projecten zijn en in welke combinatie en fasering.

Je gaat naar huis met een serie inzichten die zich hebben vertaald in een plan en marsroute. En daarnaast neem je een blijvende verfrissende blik op je rol en taak als duurzaamheidsmanager mee! We starten precies daar waar jij stagneert, we zoemen in op jouw specifieke knelpunten. Je krijgt een volle dag al mijn aandacht en expertise alleen voor jou!

Wat krijg je concreet? Een week voor de trainingsdag krijg je een intakeformulier, waarmee zowel jij als ik een goede voorbereiding krijgen. Jij wordt alvast aan het denken gezet en ik weet waar de knelpunten liggen.

Tijdens de trainingsdag ontstaat jouw marsroute op papier en dit krijg je aan het einde van de dag mee naar huis.

Ongeveer 2 à 3 weken na de trainingsdag krijg je een telefonische coaching van 1 uur om terug te blikken en vragen te bespreken die zich nadien hebben aangediend.

Datum,  tijd en locatie  ‘Wavemaker’: de datum wordt in overleg bepaald na aanmelden. Je ontvangt bericht van mijn assistente Mira Saia hierover. We werken samen vanaf 9.00 uur tot 17.30. De training zal plaats vinden op een goed bereikbare locatie met een rustige sfeer en duurzaam karakter.

Je investering:  deze 1 op 1 VIP trainingsdag kost 3500 Euro ex BTW. Je krijgt hiervoor instrumenten, tips, handvatten en een concreet plan helemaal toegespitst op jouw situatie. Je zult hierna structureel anders aankijken tegen je rol als duurzaamheidsmanager, je vertrekt als duurzaamheidsleider!  De dag is geheel verzorgd met koffie, thee, andere drankjes, lunch en tussendoortjes.

Ik gun jou ook dat je je duurzaamheidsprogramma structureel naar een hoger plan kunt brengen en het vervolgens kunt inbedden als een duurzaam leider!

Ja, ik doe mee aan de Wavemaker: van duurzaamheidsmanager naar duurzaamheidsleider

Mijn investering is 3500 Euro excl BTW (4165 Euro incl BTW)

 

Vul hier je gegevens in:
Organisatie
Email *
Voornaam *
Achternaam *
Functie
Straat en huisnr *
Postcode *
Woonplaats *
Telefoon *
Opmerkingen
Onderstaande code
* Verplichte velden

Als bonus ontvang je gratis het abonnement op mijn ezine.
Je emailadres is veilig en wordt nooit aan derden ter beschikking gesteld.