5 eigenschappen van een succesvolle wereldverbeteraar

De wereld verbeteren doe je niet in je eentje. De grootste kunst van het wereldverbeteraar zijn is een beweging op gang te brengen. Een beweging met mensen die mede-wereldverbeteraars worden. Een beweging waarmee je verandering in gang zet, die zich als een golf door de samenleving, je bedrijf of organisatie, de wereld, of welk gebied dan ook, beweegt. Een wereldverbeteraar heeft dus niet alleen een briljant plan en een gepassioneerde missie. Een succesvolle wereldverbeteraar heeft eigenschappen die ervoor zorgen dat anderen zijn ideeën gaan uitdragen en uitvoeren. Een wereldverbeteraar is iemand die een verandering in gang kan zetten: een wavemaker.

Wat maakt een wereldverbeteraar succesvol? Ik geef je hier 5 belangrijke eigenschappen van een succesvolle wereldverbeteraar – een wavemaker.

 

  1. Een wavemaker is gepassioneerd, wordt gedreven door een ‚inner-purpose’.
  2. Een wavemaker maakt zichzelf zichtbaar en treedt naar buiten met een persoonlijk verhaal.
  3. Een wavemaker is in staat een complex, wereldwijd probleem hanteerbaar te maken zodat iedereen deel kan uitmaken van de oplossing.
  4. Een wavemaker zoekt verbinding met anderen en zorgt dat er verbinding ontstaat tussen zijn ‚volgelingen’
  5. Een wavemaker richt zich op mensen die willen en bouwt zo een positieve beweging op.

 

 

 

 

3 comments to 5 eigenschappen van een succesvolle wereldverbeteraar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>